Bezoek onze showroom!

Binnendeur Afwijkende Maat

Binnendeur afwijkende maatFindoor maakt kwalitatief hoogwaardige deuren in allerlei modellen. Alle massieve stompe deuren maken wij voor u op maat. Een binnendeur afwijkende maat is dus geen probleem. Maatwerk hoort bij een professionele aanbieder als Findoor. Een extra grote of juist kleine deur behoort gewoon tot de mogelijkheden. Wilt u een plafondhoge deur of een aparte vorm kelderkast, ons systeem programmeert ieder gewenst ontwerp. Kom in onze showroom kijken en u ziet het verschil.
Wij bieden graag ons totaalpakket aan om u volledig te ontzorgen met inmeten, productie, aflakken en monteren.

Findoor maakt, in tegenstelling tot vele andere aanbieders, haar deuren uit een geheel. Op deze manier is er minder kans op scheuren in het hout en de lak.

-Inmeten voor een deur op maat-

Wij maken gebruik van professionele digitale apparatuur van Prodim. De maten van de binnendeur afwijkende maat worden hierdoor exact overgenomen. Iedere deur in uw huis krijgt een eigen referentienummer met de juiste afmetingen. Deze worden gelinkt aan het bijpassende kozijn. De maat en de hoogte van de scharnieren worden gemeten zodat deze overgenomen kunnen worden. Deze gegevens worden in een deurenstaat verwerkt. Ook worden eventuele andere bewerkingen doorgevoerd naar het programma voor de CNC. Op deze manier is iedere deur een projectje op zich en kan dus iedere deur anders zijn.

Geen zin om uw deur zelf nog af te lakken? In onze spuiterij lakken wij uw deuren graag af in iedere gewenste kleur. Standaard levert Findoor haar deuren in grondverf. makkelijk om thuis direct mee aan de slag te gaan.

Findoor biedt het totaalpakket en ontlast u graag. Zo bieden wij ook de mogelijkheid de deuren te monteren.

-Beslag van Formani-

Formani werkt samen met diverse ontwerpers waardoor een divers palet aan kleuren, vormen en materialen is ontstaan. Beslag wat matcht in een modern strak interieur maar ook toiletgarnituur in landelijke stijl. Per serie zijn verschillende items ontworpen en onderling combineren kan ook. Liever iets uit de basic serie? Deze items zijn kwalitatief goed en in diverse kleuren verkrijgbaar.

 

Scharnieren

Wil je een deur goed afhangen dan is het belangrijk dat je goede scharnieren gebruikt. Daarbij moet ook gekeken worden naar de grootte van de deur en het gewicht. Dit bepaalt mede het aantal scharnieren per deur. Je kunt hierbij kiezen voor standaard kogellager scharnieren of voor mooie weggewerkte “verdekte” scharnieren welke je niet ziet wanneer de deur gesloten is. Daarnaast leveren wij ook gelagerde scharnieren, paumellen en speciale scharnieren voor taatsdeuren zodat deze naar beide zijden open gedraaid kunnen worden. Veel van onze scharnieren zijn te leveren met een rechte of een ronde hoek. Je kunt hierbij kiezen uit meerdere kleuren zodat de scharnieren perfect passen bij het gekozen beslag

Bij het inmeten van een deur worden ook de scharnieren uit het kozijn opgemeten. Het meetapparaat neemt de hoogtes op zodat deze overgenomen kunnen worden in de nieuwe deur.

Klik onderstaand voor meer informatie per categorie.

Meer info
Heeft u vragen?

Neem contact op.

Instructies voor het afhangen van deuren

Deuren dienen in de bouwfase zo laat mogelijk afgehangen te worden, dit om fouten in de maatvoering en beschadigingen te voorkomen.

Pas en arm schaven bij stompe deuren
Als u uw nieuwe deur gaat afhangen is het wenselijk dat de deur aan de volgende spelingen (draainaden) voldoet:

  • Aan de hangzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de sluitzijde een speling van 3 tot 4 mm.
  • Aan de bovenzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de onderzijde een spelling van 10 mm.
Lees meer

 

Binnendeuren op maat laten maken

Verantwoord en duurzaam bosbeheer

Veel mensen op de wereld zijn afhankelijk van bossen voor hun levensonderhoud. Ze halen er voedsel, drinkwater en grondstoffen uit. Bovendien zijn bossen zeer belangrijk voor het zuiveren van de lucht, het opnemen van CO2 en het leveren van zuurstof. Het is daarom van groot belang om ongecontroleerde houtkap tegen te gaan, aangezien de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde reeds is verdwenen.

Lees meer

Onze Historie

Findoor is in 2004 opgericht en is onderdeel van HedoWanroij BV.

Lees meer

Ons Proces

01. Aanvraag behandeling

Na uw aanvraag te hebben ontvangen worden uw gegevens in ons computersysteem ingevoerd. Op basis hiervan worden de calculatie, offerte en eventuele tekeningen  gemaakt. In de meeste gevallen is dat binnen 2 werkdagen. Na uw goedkeuring kan de productie worden opgestart.

02. Inmeten

Indien de deuren moeten worden ingemeten, wordt er een afspraak gemaakt om de deuren digitaal in te meten. Dit gebeurt middels een 3D- meetapparaat welke de contouren van het kozijn exact opmeet. Hierna worden de meetgegevens in de computer ingevoerd  en wordt automatisch een CNC programma gegenereerd. Deze gegevens worden dan naar de CNC machines gestuurd waarna uw deuren geheel nauwkeurig worden gefreesd.

03. Productie

In de productiehal staan verschillende CNC machines welke deuren kunnen produceren. Deze werken volledig zelfstandig en produceren vol automatisch een mdf binnendeur. Voor de eiken deuren en deuren van andere houtsoorten moeten de onderdelen nog handmatig op de machines gelegd worden.

04. Afwerking

Als de CNC machine klaar is met de deuren worden deze geschuurd in een schuurstraat en vervolgens opgehangen aan een railsysteem dat door de productiehal loopt. De deuren worden dan voorzien van de eerste grondlaag met milieuvriendelijke watergedragen verf. Na het drogen wordt dit proces herhaald zodat de deuren voorzien zijn van 2 grondlagen verf. Eventueel volgt nog een 3e en 4e keer als de deuren moeten worden afgelakt. Na het drogen van de verf worden de deuren ingepakt voor transport.

05. Montage

De deuren zijn klaar voor verzending en worden aangeboden bij onze transporteur of middels onze eigen montagedienst naar de klant gebracht.

Bij montage van de deuren moeten enkel nog de infrezingen van de scharnieren en sluitplaten gedaan worden. Daarna kan de deur worden gemonteerd en worden voorzien van het gekozen deurbeslag.

Garantievoorwaarden

Onze garantievoorwaarden zijn gebaseerd op de algemeen gehanteerde normen in de Nederlandse deurenindustrie.

Lees meer