Bezoek onze showroom!

OVER FINDOOR

Over Findoor

Findoor biedt een uitgebreid standaard assortiment aan binnendeuren, raamluiken, lambriseringen, plinten en architraven. Ook zijn wij gespecialiseerd in het maken van deuren op maat naar de wens van de klant. Of het nu gaat om brandvertragende deuren of deuren met steenfineer of houtsnijwerk, bij ons is alles mogelijk!

Op Maat
Findoor produceert al haar producten zelf in Nederland en is zeer flexibel in het model en de maatvoering van de deur.
Wij hebben de mogelijkheid om de deuren digitaal in te meten en daarna exact op maat te produceren. Ook kunnen wij ze eventueel voorzien van glas en/of aflakken in iedere gewenste kleur. De deuren kunnen wij dan komen monteren zonder dat er nog iets aan de deur gedaan moet worden. En dat met een levertijd van maar 14 dagen!

Kwaliteit
Findoor produceert haar MDF binnendeuren op een unieke wijze waardoor massieve deuren ontstaan uit één geheel.
Het grote voordeel hiervan is dat er geen mogelijkheid meer is voor het openstaan van verbindingen en naden en hierdoor scheuren voorkomt. De productie wordt verricht door nauwkeurige CNC machines waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Onze Historie

Findoor is in 2004 opgericht en is onderdeel van HedoWanroij BV.

Lees meer

Verantwoord en duurzaam bosbeheer

Veel mensen op de wereld zijn afhankelijk van bossen voor hun levensonderhoud. Ze halen er voedsel, drinkwater en grondstoffen uit. Bovendien zijn bossen zeer belangrijk voor het zuiveren van de lucht, het opnemen van CO2 en het leveren van zuurstof. Het is daarom van groot belang om ongecontroleerde houtkap tegen te gaan, aangezien de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde reeds is verdwenen.

Lees meer

Ons Proces

01. Aanvraag behandeling

Na uw aanvraag te hebben ontvangen worden uw gegevens in ons computersysteem ingevoerd. Op basis hiervan worden de calculatie, offerte en eventuele tekeningen  gemaakt. In de meeste gevallen is dat binnen 2 werkdagen. Na uw goedkeuring kan de productie worden opgestart.

02. Inmeten

Indien de deuren moeten worden ingemeten, wordt er een afspraak gemaakt om de deuren digitaal in te meten. Dit gebeurt middels een 3D- meetapparaat welke de contouren van het kozijn exact opmeet. Hierna worden de meetgegevens in de computer ingevoerd  en wordt automatisch een CNC programma gegenereerd. Deze gegevens worden dan naar de CNC machines gestuurd waarna uw deuren geheel nauwkeurig worden gefreesd.

03. Productie

In de productiehal staan verschillende CNC machines welke deuren kunnen produceren. Deze werken volledig zelfstandig en produceren vol automatisch een mdf binnendeur. Voor de eiken deuren en deuren van andere houtsoorten moeten de onderdelen nog handmatig op de machines gelegd worden.

04. Afwerking

Als de CNC machine klaar is met de deuren worden deze geschuurd in een schuurstraat en vervolgens opgehangen aan een railsysteem dat door de productiehal loopt. De deuren worden dan voorzien van de eerste grondlaag met milieuvriendelijke watergedragen verf. Na het drogen wordt dit proces herhaald zodat de deuren voorzien zijn van 2 grondlagen verf. Eventueel volgt nog een 3e en 4e keer als de deuren moeten worden afgelakt. Na het drogen van de verf worden de deuren ingepakt voor transport.

05. Montage

De deuren zijn klaar voor verzending en worden aangeboden bij onze transporteur of middels onze eigen montagedienst naar de klant gebracht.

Bij montage van de deuren moeten enkel nog de infrezingen van de scharnieren en sluitplaten gedaan worden. Daarna kan de deur worden gemonteerd en worden voorzien van het gekozen deurbeslag.

Instructies voor het afhangen van deuren

Deuren dienen in de bouwfase zo laat mogelijk afgehangen te worden, dit om fouten in de maatvoering en beschadigingen te voorkomen.

Pas en arm schaven bij stompe deuren
Als u uw nieuwe deur gaat afhangen is het wenselijk dat de deur aan de volgende spelingen (draainaden) voldoet:

  • Aan de hangzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de sluitzijde een speling van 3 tot 4 mm.
  • Aan de bovenzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de onderzijde een spelling van 10 mm.
Lees meer

Garantievoorwaarden

Onze garantievoorwaarden zijn gebaseerd op de algemeen gehanteerde normen in de Nederlandse deurenindustrie.

Lees meer
Heeft u vragen?

Neem contact op.