Bezoek onze showroom!

Duurzaam

Verantwoord en duurzaam bosbeheer

Veel mensen op de wereld zijn afhankelijk van bossen voor hun levensonderhoud. Ze halen er voedsel, drinkwater en grondstoffen uit. Bovendien zijn bossen zeer belangrijk voor het zuiveren van de lucht, het opnemen van CO2 en het leveren van zuurstof. Het is daarom van groot belang om verantwoord bosbeheer te stimuleren. We realiseren ons dan ook dat wij hier ook een bijdrage aan kunnen leveren. Hedo Wanroij BV, leverancier en producent van de Findoor deur, is FSC gecertificeerd. Op dit moment gebruiken wij alleen nog materialen die voor minimaal 70% PEFC of FSC zijn gecertificeerd. Wij willen proberen om dit in de toekomst op te voeren tot 100%. Omdat wij een bedrijf zijn dat alles in Nederland produceert proberen wij ook de transportbewegingen zo minimaal mogelijk te houden. In de productie proberen wij het afval zo beperkt mogelijk te houden. Het houtafval dat vrijkomt in de productie wordt in een bio-verbrandingsinstallatie verbrand en met de warmte wordt het kantoor en de productiehal verwarmd. Kortom; wij zijn een bedrijf dat probeert rekening te houden met de uitputting van onze grondstoffen en zijn blij om een bijdrage te leveren aan het doorgeven van deze aardbol aan de opvolgende generaties.

FSC (Forest Stewardship Council)

FSC zet zich actief in voor goed bosbeheer. Kern van het werk van FSC is ervoor zorgen dat zowel tropische als niet tropische bossen goed worden beheerd. Het hout wordt voor de gebruiker goed herkenbaar gemaakt door het FSC logo. Hiermee kan de gebruiker er zeker van zijn dat het product uit goed beheerde bossen komt. Kijk voor meer informatie op www.fscnl.org

 

Watergedragen verf

Al onze producten worden voorzien van watergedragen verf, deze verf bevat veel minder oplosmiddelen dan de traditionele verven (op alkydbasis) en is daarom beter voor mens en milieu. De door ons gebruikte (watergedragen) verf bevat maximaal 3% oplosmiddelen, terwijl de alkydverven ca. 50% oplosmiddelen bevatten.

Heeft u vragen?

Neem contact op.