Bezoek onze showroom!

Freeslijndeur Op Maat Laten Maken

freeslijdeur op maat laten makenBij Findoor kun je je freeslijndeur op maat laten maken. Een freeslijndeur is een deur met een ingefreesde V-naad erin. Deze kan op alle mogelijke manieren aangebracht worden op jouw deur. Wij meten in met digitale apparatuur van Prodim waardoor de maten exact worden overgenomen. Iedere deur krijgt een eigen nummer met de juiste afmetingen welke gelinkt wordt aan het bijpassende kozijn. Ook wordt de maat en hoogte van de scharnieren gemeten zodat deze van het kozijn overgenomen kunnen worden in de nieuwe deur. Deze gegevens worden verwerkt in een deurenstaat. Het systeem stuurt de geprogrammeerde deur naar de CNC en deze freest de deur uit volgens tekening. Wanneer een deur is ingemeten kunnen we deze aflakken in de door jouw gewenste kleur.

Om het pakket compleet te maken bieden wij ook de mogelijkheid de deuren te monteren. Klanten die hun freeslijndeur op maat laten maken worden door ons ontzorgd. Wij ontlasten je graag en doen graag waar we goed in zijn: het maken van maatwerk en dus jouw binnendeuren op maat laten maken. Wordt jouw verbouwing of nieuwbouw gecoördineerd door een aannemer dan kunnen wij ook hem ontlasten zodat hij zich bezig kan houden met de andere vele werkzaamheden die georganiseerd moeten worden. Hij kan bij ons de freeslijndeur op maat laten maken. Wij kunnen buiten standaard maten alle binnendeuren op maat laten maken. Heb je dus een bredere of juist smallere deur, plafondhoog of juist een nog wat kortere deur, dat maakt voor ons niet uit! We verwerken iedere deur in onze eigen fabriek en kunnen daarom snel schakelen.

Inmeten en Monteren

De massieve binnendeuren uit de “freeslijn” serie zijn strakke deuren die we middels gefreesde v-naden kunnen omtoveren naar elk gewenst ontwerp. Jouw ideeën verwerken we graag in een eigen, persoonlijke deur. De freeslijndeuren zijn standaard voorzien van een slotgat en grondverf wit RAL 9010 of op aanvraag in Grijs RAL 7040 of Zwart RAL 9005. Alle deuren uit deze serie zijn leverbaar binnen 3 weken in iedere maat. Wanneer je besteld bij Findoor om je freeslijndeuren op maat te laten maken kun je er voor kiezen deze door ons te laten inmeten en monteren. Wanneer je hiervoor kiest maken wij een afspraak om dit op locatie te komen doen. Wij doen dit digitaal middels de moderne apparatuur van Prodim welke uiterst nauwkeurig meet.

Tijdens de meting worden de exacte lijnen van het kozijn gevolgd. Ook kan het apparaat de bestaande locatie van de scharnieren en sluitplaat meten. Na het inmeten van de deuren op locatie worden de gegevens naar kantoor verzonden. Eventuele verdere bewerkingen worden gecommuniceerd. Daarna worden de gegevens verwerkt tot een uniek CNC-programma. Iedere deur krijgt zijn eigen label en wordt door de CNC-machine gelezen waarna de machine alle bewerkingen uitvoert. Als de deuren van de CNC machine komen is de deur klaar en zijn alle bewerkingen afgerond. Onze binnendienst zal dan een afspraak maken voor het monteren van de deuren!

Meer info
Heeft u vragen?

Neem contact op.

Instructies voor het afhangen van deuren

Deuren dienen in de bouwfase zo laat mogelijk afgehangen te worden, dit om fouten in de maatvoering en beschadigingen te voorkomen.

Pas en arm schaven bij stompe deuren
Als u uw nieuwe deur gaat afhangen is het wenselijk dat de deur aan de volgende spelingen (draainaden) voldoet:

  • Aan de hangzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de sluitzijde een speling van 3 tot 4 mm.
  • Aan de bovenzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de onderzijde een spelling van 10 mm.
Lees meer

 

Binnendeuren op maat laten maken

Verantwoord en duurzaam bosbeheer

Veel mensen op de wereld zijn afhankelijk van bossen voor hun levensonderhoud. Ze halen er voedsel, drinkwater en grondstoffen uit. Bovendien zijn bossen zeer belangrijk voor het zuiveren van de lucht, het opnemen van CO2 en het leveren van zuurstof. Het is daarom van groot belang om ongecontroleerde houtkap tegen te gaan, aangezien de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde reeds is verdwenen.

Lees meer

Onze Historie

Findoor is in 2004 opgericht en is onderdeel van HedoWanroij BV.

Lees meer

Ons Proces

01. Aanvraag behandeling

Na uw aanvraag te hebben ontvangen worden uw gegevens in ons computersysteem ingevoerd. Op basis hiervan worden de calculatie, offerte en eventuele tekeningen  gemaakt. In de meeste gevallen is dat binnen 2 werkdagen. Na uw goedkeuring kan de productie worden opgestart.

02. Inmeten

Indien de deuren moeten worden ingemeten, wordt er een afspraak gemaakt om de deuren digitaal in te meten. Dit gebeurt middels een 3D- meetapparaat welke de contouren van het kozijn exact opmeet. Hierna worden de meetgegevens in de computer ingevoerd  en wordt automatisch een CNC programma gegenereerd. Deze gegevens worden dan naar de CNC machines gestuurd waarna uw deuren geheel nauwkeurig worden gefreesd.

03. Productie

In de productiehal staan verschillende CNC machines welke deuren kunnen produceren. Deze werken volledig zelfstandig en produceren vol automatisch een mdf binnendeur. Voor de eiken deuren en deuren van andere houtsoorten moeten de onderdelen nog handmatig op de machines gelegd worden.

04. Afwerking

Als de CNC machine klaar is met de deuren worden deze geschuurd in een schuurstraat en vervolgens opgehangen aan een railsysteem dat door de productiehal loopt. De deuren worden dan voorzien van de eerste grondlaag met milieuvriendelijke watergedragen verf. Na het drogen wordt dit proces herhaald zodat de deuren voorzien zijn van 2 grondlagen verf. Eventueel volgt nog een 3e en 4e keer als de deuren moeten worden afgelakt. Na het drogen van de verf worden de deuren ingepakt voor transport.

05. Montage

De deuren zijn klaar voor verzending en worden aangeboden bij onze transporteur of middels onze eigen montagedienst naar de klant gebracht.

Bij montage van de deuren moeten enkel nog de infrezingen van de scharnieren en sluitplaten gedaan worden. Daarna kan de deur worden gemonteerd en worden voorzien van het gekozen deurbeslag.

Garantievoorwaarden

Onze garantievoorwaarden zijn gebaseerd op de algemeen gehanteerde normen in de Nederlandse deurenindustrie.

Lees meer