Bezoek onze showroom!

HPL deuren Op Maat

HPL deuren op maatTegenwoordig zie je steeds meer HPL deuren terug komen in de inrichting bij mensen thuis. HPL is een ander woord voor High Pressure Laminate met andere woorden HPL-Board deuren. Oftewel laminaat dat onder hoge druk verwerkt is. Het zijn meerdere lagen van een dichte, harde vormvaste plaat welke samengeperst zijn onder hoge druk en temperatuur. Findoor maakt jouw HPL deuren op maat.

Functionaliteit is de belangrijkste eis bij het uitkiezen van de juiste HPL-deur. Wanneer er geen eisen aan de HPL deuren op maat worden gesteld, op gebied van bijvoorbeeld geluidswerendheid of inbraakwerendheid, kan de deur volstaan als standaard utiliteitsdeur. Deze HPL deuren op maat hebben goede kwalitatieve eigenschappen en zijn geschikt voor een hoge gebruiksintensiteit. Voorheen werden HPL deuren veel gebruikt in ziekenhuizen, overheidsinstellingen, bedrijven en andere openbare gelegenheden. Maar vanaf nu zijn dit type board deuren ook echt in trek voor mensen thuis. Met een houtprint lijkt jouw deur een echte massief eiken deur bijvoorbeeld. Je kunt kiezen voor een vlakke deur maar ook is een freeslijn mogelijk of een variant met glas erin.

Met het beslag van Formani creëer je een mooie strakke deur! Er zijn een aantal redenen waarom er voor een HPL deur gekozen wordt:

  • Het is erg duurzaam
  • Goed te gebruiken bij vochtige ruimtes
  • Het is onderhoudsvriendelijk
  • Intensief gebruik is geen probleem
  • Er zijn veel ontwerpmogelijkheden

Assortiment HPL deuren

HPL deuren op maatHPL deuren zijn binnendeuren met een hardkunststof toplaag. HPL-deuren worden veelal toegepast in de utiliteitsbouw. Hierbij te denken aan ziekenhuizen, zorgcentra, scholen, hotels of kantoren. HPL binnendeuren hebben een robuuste en krachtige uitstraling en zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen leverbaar. Kijk eens op onze site voor onze modellen en informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bekijk alle producten
Heeft u vragen?

Neem contact op.

Instructies voor het afhangen van deuren

Deuren dienen in de bouwfase zo laat mogelijk afgehangen te worden, dit om fouten in de maatvoering en beschadigingen te voorkomen.

Pas en arm schaven bij stompe deuren
Als u uw nieuwe deur gaat afhangen is het wenselijk dat de deur aan de volgende spelingen (draainaden) voldoet:

  • Aan de hangzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de sluitzijde een speling van 3 tot 4 mm.
  • Aan de bovenzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de onderzijde een spelling van 10 mm.
Lees meer

Verantwoord en duurzaam bosbeheer

Veel mensen op de wereld zijn afhankelijk van bossen voor hun levensonderhoud. Ze halen er voedsel, drinkwater en grondstoffen uit. Bovendien zijn bossen zeer belangrijk voor het zuiveren van de lucht, het opnemen van CO2 en het leveren van zuurstof. Het is daarom van groot belang om ongecontroleerde houtkap tegen te gaan, aangezien de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde reeds is verdwenen.

Lees meer

Onze Historie

Findoor is in 2004 opgericht en is onderdeel van HedoWanroij BV.

Lees meer

Ons Proces

01. Aanvraag behandeling

Na uw aanvraag te hebben ontvangen worden uw gegevens in ons computersysteem ingevoerd. Op basis hiervan worden de calculatie, offerte en eventuele tekeningen  gemaakt. In de meeste gevallen is dat binnen 2 werkdagen. Na uw goedkeuring kan de productie worden opgestart.

02. Inmeten

Indien de deuren moeten worden ingemeten, wordt er een afspraak gemaakt om de deuren digitaal in te meten. Dit gebeurt middels een 3D- meetapparaat welke de contouren van het kozijn exact opmeet. Hierna worden de meetgegevens in de computer ingevoerd  en wordt automatisch een CNC programma gegenereerd. Deze gegevens worden dan naar de CNC machines gestuurd waarna uw deuren geheel nauwkeurig worden gefreesd.

03. Productie

In de productiehal staan verschillende CNC machines welke deuren kunnen produceren. Deze werken volledig zelfstandig en produceren vol automatisch een mdf binnendeur. Voor de eiken deuren en deuren van andere houtsoorten moeten de onderdelen nog handmatig op de machines gelegd worden.

04. Afwerking

Als de CNC machine klaar is met de deuren worden deze geschuurd in een schuurstraat en vervolgens opgehangen aan een railsysteem dat door de productiehal loopt. De deuren worden dan voorzien van de eerste grondlaag met milieuvriendelijke watergedragen verf. Na het drogen wordt dit proces herhaald zodat de deuren voorzien zijn van 2 grondlagen verf. Eventueel volgt nog een 3e en 4e keer als de deuren moeten worden afgelakt. Na het drogen van de verf worden de deuren ingepakt voor transport.

05. Montage

De deuren zijn klaar voor verzending en worden aangeboden bij onze transporteur of middels onze eigen montagedienst naar de klant gebracht.

Bij montage van de deuren moeten enkel nog de infrezingen van de scharnieren en sluitplaten gedaan worden. Daarna kan de deur worden gemonteerd en worden voorzien van het gekozen deurbeslag.

Garantievoorwaarden

Onze garantievoorwaarden zijn gebaseerd op de algemeen gehanteerde normen in de Nederlandse deurenindustrie.

Lees meer