Bezoek onze showroom!

Massieve Binnendeuren van Vuren Hout

Massieve binnendeur Vuren HoutMassieve binnendeuren van vuren hout zijn helemaal in opkomst omdat CLT projecten en houtskeletbouw erg in trek zijn. Vuren deuren passen dus perfect bij deze “groenprojecten”. Door de houtlook wordt 1 stijl door het gehele pand doorgetrokken. Of dit nu een modulaire flexwoning, een woonhuis is of een bedrijfspand. Er zijn allerlei opties mogelijk. Onze massieve binnendeuren van vuren hout worden met of zonder kozijn gebruikt. Dit is afhankelijk van de uitstraling die u wenst. Wanneer u de vuren deur zonder kozijn gebruikt vormen ze daardoor een mooi geheel met de wand.

Inmeten van uw binnendeuren

Met onze massieve binnendeuren van vuren hout is deze kwalitatieve deur een goede aanvulling op het vurenhout project. Wilt u uw deuren door Findoor laten inmeten? Dat kan! De deur wordt vervolgens op basis van deze meting precies op maat gemaakt. Een afwijkende maat is hierin dus geen probleem. Het inmeten doen wij met een digitaal meetapparaat van Prodim De maten worden door het apparaat exact overgenomen. De deur past daarom perfect in de sparing of kozijn.

Afwerking

Wanneer een deur is ingemeten lakken we deze graag voor u af. Aflakken kan in bijna iedere RAL kleur. Het vurenhout, met veel of minder noesten, is uiteraard ook onbehandeld te gebruiken. Vaak kiest onze klant voor een beits voor een white- of greywash. Op deze manier is de houtnerf nog prachtig zichtbaar. Een zwarte aflak met freeslijn (V-naad deur) is uiteraard ook een mooie afwerking. Hiermee lijken het echte planken!

Vurendeuren combineert u gemakkelijk in een woning in de landelijke sfeer. De “boerderij-look” wordt met deze stijlvolle vuren deur helemaal compleet gemaakt!

Totaalplaatje

Om het totaalplaatje volledig te maken bieden wij vanaf 6 deuren ook de mogelijkheid de deuren te monteren. U wordt op deze manier volledig ontzorgd.

Wordt uw CLT-woning of woonhuis verbouwing door een aannemer geregeld, dan ontlasten wij hem ook graag! We kunnen onze deuren in onze eigen fabriek verwerken en kunnen daarom snel schakelen.

Inmeten en Monteren

Wanneer je besteld bij Findoor om je vuren binnendeuren te laten maken kun je er voor kiezen deze door ons te laten inmeten en monteren. Wanneer je hiervoor kiest maken wij een afspraak om dit op locatie te komen doen. Wij doen dit digitaal middels de moderne apparatuur van Prodim welke uiterst nauwkeurig meet.

Tijdens de meting worden de exacte lijnen van het kozijn gevolgd. Ook kan het apparaat de bestaande locatie van de scharnieren en sluitplaat meten. Na het inmeten van de deuren op locatie worden de gegevens naar kantoor verzonden. Eventuele verdere bewerkingen worden gecommuniceerd. Daarna worden de gegevens verwerkt tot een uniek CNC-programma.

Iedere deur krijgt zijn eigen label en wordt door de CNC-machine gelezen waarna de machine alle bewerkingen uitvoert. Als de deuren van de CNC machine komen is de deur klaar en zijn alle bewerkingen afgerond. Onze binnendienst zal dan een afspraak maken voor het monteren van de deuren!

Meer info
Heeft u vragen?

Neem contact op.

Instructies voor het afhangen van deuren

Deuren dienen in de bouwfase zo laat mogelijk afgehangen te worden, dit om fouten in de maatvoering en beschadigingen te voorkomen.

Pas en arm schaven bij stompe deuren
Als u uw nieuwe deur gaat afhangen is het wenselijk dat de deur aan de volgende spelingen (draainaden) voldoet:

  • Aan de hangzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de sluitzijde een speling van 3 tot 4 mm.
  • Aan de bovenzijde een speling van 2 mm.
  • Aan de onderzijde een spelling van 10 mm.
Lees meer

 

Binnendeuren op maat laten maken

Verantwoord en duurzaam bosbeheer

Veel mensen op de wereld zijn afhankelijk van bossen voor hun levensonderhoud. Ze halen er voedsel, drinkwater en grondstoffen uit. Bovendien zijn bossen zeer belangrijk voor het zuiveren van de lucht, het opnemen van CO2 en het leveren van zuurstof. Het is daarom van groot belang om ongecontroleerde houtkap tegen te gaan, aangezien de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde reeds is verdwenen.

Lees meer

Onze Historie

Findoor is in 2004 opgericht en is onderdeel van HedoWanroij BV.

Lees meer

Ons Proces

01. Aanvraag behandeling

Na uw aanvraag te hebben ontvangen worden uw gegevens in ons computersysteem ingevoerd. Op basis hiervan worden de calculatie, offerte en eventuele tekeningen  gemaakt. In de meeste gevallen is dat binnen 2 werkdagen. Na uw goedkeuring kan de productie worden opgestart.

02. Inmeten

Indien de deuren moeten worden ingemeten, wordt er een afspraak gemaakt om de deuren digitaal in te meten. Dit gebeurt middels een 3D- meetapparaat welke de contouren van het kozijn exact opmeet. Hierna worden de meetgegevens in de computer ingevoerd  en wordt automatisch een CNC programma gegenereerd. Deze gegevens worden dan naar de CNC machines gestuurd waarna uw deuren geheel nauwkeurig worden gefreesd.

03. Productie

In de productiehal staan verschillende CNC machines welke deuren kunnen produceren. Deze werken volledig zelfstandig en produceren vol automatisch een mdf binnendeur. Voor de eiken deuren en deuren van andere houtsoorten moeten de onderdelen nog handmatig op de machines gelegd worden.

04. Afwerking

Als de CNC machine klaar is met de deuren worden deze geschuurd in een schuurstraat en vervolgens opgehangen aan een railsysteem dat door de productiehal loopt. De deuren worden dan voorzien van de eerste grondlaag met milieuvriendelijke watergedragen verf. Na het drogen wordt dit proces herhaald zodat de deuren voorzien zijn van 2 grondlagen verf. Eventueel volgt nog een 3e en 4e keer als de deuren moeten worden afgelakt. Na het drogen van de verf worden de deuren ingepakt voor transport.

05. Montage

De deuren zijn klaar voor verzending en worden aangeboden bij onze transporteur of middels onze eigen montagedienst naar de klant gebracht.

Bij montage van de deuren moeten enkel nog de infrezingen van de scharnieren en sluitplaten gedaan worden. Daarna kan de deur worden gemonteerd en worden voorzien van het gekozen deurbeslag.

Garantievoorwaarden

Onze garantievoorwaarden zijn gebaseerd op de algemeen gehanteerde normen in de Nederlandse deurenindustrie.

Lees meer